Relatietherapie nodig?

Je hoeft geen slechte relatie te hebben om professionele hulp in te schakelen. Het kan zijn dat paren telkens tegen dezelfde problemen aanlopen, waardoor er spanningen ontstaan. Meningsverschillen, irritaties en ruzies hoeven geen tekenen te zijn dat de liefde over is.  Ze ontstaan vaak als je elkaar beter leert kennen. Vaak worden pogingen gedaan om elkaar te veranderen, maar dat leidt meestal tot teleurstellingen en frustratie. De kunst is oplossingen te vinden waarbij je het anders zijn van elkaar accepteert en respecteert.

Het is best mogelijk dat partners na het begeleidingstraject besluiten een proefscheiding aan te gaan of definitief besluiten uit elkaar te gaan, omdat men bijvoorbeeld er van bewust is geworden dat er te weinig motieven zijn om bij elkaar te blijven of dat je elkaar niet meer voldoende liefde kunt geven. 

Relatieproblemen kunnen zich op vele gebieden voordoen – zie onder kopje probleemgebieden –  Soms wil een partner niet meewerken maar heeft de ander wel behoefte om adviezen te krijgen hoe je met bepaalde problemen om zou kunnen gaan. Hiervoor kan men zich ook individueel aanmelden.

 

begeleiding