Henriette Schoones

 Ik zal me even voorstellen! Ik heb zeventien jaar een zelfstandige praktijk, gespecialiseerd in seksuele – en relatieproblemen. Deze is gevestigd in Tiel en Veenendaal. Inmiddels weten mensen uit heel Nederland mijn praktijk te vinden. Relatieproblemen kunnen leiden tot seksuele problemen en omgekeerd. Hierom vind ik de combinatie van deze specialisaties een toegevoegde waarde hebben voor mijn cliënten. Ik werk als seksuoloog en relatietherapeut samen met gynaecologen en urologen van Ziekenhuis Rivierenland, huisartsen, psychologen, psychiaters en andere eerste- en tweedelijnsvoorzieningen.

Naast mijn reguliere werkzaamheden heb ik als vakinhoudelijk adviseur en woordvoerder enkele jaren voor Durex gewerkt. Daarnaast heb ik als freelance docent jarenlang les gegeven aan studenten van de faculteit geneeskunde op het gebied van seksuologie, communicatie- en attitudetraining op het Universitair Medisch Centrum in Utrecht ( UMCU) en op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).
Ik werk als relatietherapeut en seksuoloog online voor Gezondheidsnet, Plusonline en ben werkzaam als supervisor voor seksuologen in opleiding. Regelmatig wordt ook mijn expertise gevraagd door de media, zowel door TV programma’s, radio en tijdschriften en boeken.  (zie onderdeel Pers)  De laatste publicatie is mijn bijdrage aan het boek: “Inleiding in de psychopathologie” 2017 auteur: Ron van Deth. ISBN 9789036810449  

Ik ben bij verschillende beroepsverenigingen aangesloten:

NVVS ( Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging Voor Seksuologie)

NVPA ( Nederlands Verbond voor Psychologen, psychosociaal therapeuten en Agogen)

Geregistreerd bij de kamer van koophandel’, 11047064.

Ik ben bij twee beroepsverenigingen onderhevig aan het klacht- en tuchtrecht en de WGBO ( Wet  op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst).
Ik ben daarnaast nog aangesloten bij een klachten -geschillencommissie van de Federatie voor Psycholgen, Psychotherapeuten en Pedagogen P3.nl.

Share